Aannemers en de bouw

Aannemers en de bouw

Zelfbouwmogelijkheden: een huis laten bouwen

Christy Hunter

Heb jij er altijd van gedroomd op zelf jouw droomhuis te bouwen en is dat nu mogelijk? Neem dan zeker deze kans. De keuze tussen een huis kopen of een huis zelf laten bouwen is een moeilijke keuze. Een huis zelf laten bouwen kost toch meer tijd en is een heel project. Maar je hebt daarentegen wel de mogelijkheid om jouw droomhuis te bouwen en hebt zelf de touwtjes in handen. In deze blogpost schrijf ik over de eerste stappen die je moet zetten wanneer je zelf een huis wilt bouwen. Lees gauw verder en start snel jouw nieuwe bouwproject.

Vindt een architect 

Het allerbelangrijkste om te kunnen starten, is het vinden van een architect die bij jouw project past. Zoek een architect die jouw project helemaal ziet zitten en die past bij jouw stijlvoorkeur. Zorg dat je het voor jezelf duidelijk op papier hebt en maak eventueel schetsen van de buitenkant en van de kamers. Vervolgens kunnen jullie samen om de tekentafel een volledige schets van het huis opmaken.

Vindt een aannemer

Je kunt de architect een aannemer laten vinden waar hij veel ervaring mee heeft, of zelf de perfecte man voor de klus vinden. Ook hierbij is het belangrijk dat de aannemer past bij jouw stijlvoorkeur en enthousiast is over dit bouwproject. Een goede buur is beter dan een verre vriend, dus zoek liever iemand in de buurt dan een aannemer ver weg om zo te besparen op dagelijkse voorrijkosten.

Interieurontwerper

Als je het doet, doe het dan ook goed. Wanneer jij jouw droomhuis wilt realiseren is de binnenkant net zo belangrijk als de buitenkant. Zoek een interieurontwerper die jou kan helpen bij het ontwerpen van de binnenkant van het huis. Wat is jouw stijl en hoe zie jij het huis van binnen voor je? Samen met een interieurontwerper kun je binnenkant van het huis ontwerpen en een prachtig interieur voor jouw droomhuis ontwikkelen.

Budget

Voor je begint, stel een realistisch budget op. Vaak wordt er aangeraden om twintig procent van jouw budget als noodbudget te houden. Zo heb je nog een potje wanneer je last krijgt van tegenslagen of wanneer het project langer duurt. Een huis laten bouwen is een prachtig bouwproject. Op deze manier kun je zelf een droomhuis laten bouwen. Zorg dat je in zee gaat met de juiste mensen. Het is nooit verkeerd om teveel offertes aan te vragen. Zo kun je zien wie het beste past bij jouw project voor de beste prijs. Een huis laten bouwen is een intensief, maar ook enorm enerverend project. Je kunt het huis laten bouwen waar jij altijd van gedroomd hebt.

Voor meer informatie spreek met Roscobouw.


Delen

2021© Aannemers en de bouw
Over ons
Aannemers en de bouw

Mijn naam is Gerrit, de man aan de andere kant van het scherm en trotse eigenaar van deze blog. Deze blog is voortgekomen uit een verlangen om meer met mijn hobby/passie schrijven te doen. Ik ben nu al meer dan vijftien jaar actief als aannemer en in mijn vrije tijd houdt ik mij graag bezig met het geschreven woord. Op deze blog wil ik beide passies koppelen en hier schrijf ik dus ook over mijn ervaring en expertise als aannemer. Aannemers en de bouw zijn een bijzondere tak van sport waar ik op deze blog meer licht op wil laten schijnen. Ook zullen recente projecten van mij hier te vinden zijn.

Archief