Aannemers en de bouw

Aannemers en de bouw

Houthandel, meer dan hout alleen

Christy Hunter

Houthandel, meer dan hout alleen

Wanneer je aan hout denkt, denk je algauw aan een houthandel zoals Verstegen Houthandel en Bouwmaterialen. Daar is alles immers te koop op het gebied van hout. Als je aan de slag wilt gaan voor een overkapping, houten tafel, tuinmeubelen, schutting, kast of wat dan ook, je koopt het materiaal meestal bij een naburige houthandel. Er is veel materiaal aanwezig in diverse houtsoorten zoals steigerhout, hardhout, eiken- naald- en vurenhout. Voor de afbouw van een woning zijn er de kozijnen en deuren, materiaal voor gevel- en dakafwerking et cetera. Maar daar heb je natuurlijk ander materiaal bij nodig zoals spijkers, schroeven, moeren en allerlei gereedschap. Wanneer je de tuin klaar hebt, is ook allerlei tuingereedschap nodig. Denk maar aan een bezem, schop, schoffel, hark, grasmaaier en nog veel meer. Dat houdt je tuin netjes.

Trends in hout

Tegenwoordig zijn de houten tuinmeubelen, overkappingen en veranda's helemaal een trend. De tuin is het verlengde van het huis geworden en je leeft 'binnen buiten'. Het wordt één geheel. Compleet met verlichting, terrasverwarmers en natuurlijk een barbecue of kookapparatuur zodat je heerlijk buiten kunt vertoeven met familie en vrienden. Een schutting in je tuin of ijzeren tuinafscheiding waar beplanting, met name klimop tegenaan groeit, biedt je de nodige beschutting. Houtstrips, een prachtige blikvanger, zijn er in diverse kleuren, soorten en maten. Er moet het nodige geschilderd en gebeitst worden, dat is natuurlijk in de houthandel verkrijgbaar. Stoer uitziende robuuste tafels, gemaakt van boomstammen zijn tegenwoordig ook gewilde objecten. De picknicktafel doet het zeker altijd goed. Je kunt kiezen uit een tuinvijver met allerlei toebehoren voor een natuurlijk effect. Je kunt er bijvoorbeeld houten vlonders omheen leggen voor een mooi totaalplaatje.

Binnenshuis

Voor binnen in je huis is van alles te koop bij de houthandel. Er zijn met name allerlei wandkasten op maat verkrijgbaar, maatwerk voor de keuken en badkamer, vele soorten betimmering, maatwerk voor meubels, badkamerbenodigdheden, houten sierlijsten, trapleuningen, plinten maar ook gevellijsten. Veel materialen zijn op voorraad leverbaar of je kunt het bij de houthandel bestellen. Tegenwoordig kun je veel materialen online bestellen zonder dat je ervoor de deur uit hoeft. In de showroom worden de mooiste artikelen gepresenteerd zodat je eerst goed kunt bekijken en vergelijken wat je allemaal wilt. Er is altijd wel iemand bij wie je advies kunt vragen. Kijk eens naar de mooie houten vloeren die gepresenteerd worden zoals de klassieke parketvloer, laminaatvloer of een mooie pvc-vloer. Ze zijn er in allerlei kleurschakeringen. Kortom, bij de houthandel verkopen ze het prachtigste materiaal om huis en tuin een volwaardig aanzien te geven. En dat is toch wat iedereen wenst?


Delen

2021© Aannemers en de bouw
Over ons
Aannemers en de bouw

Mijn naam is Gerrit, de man aan de andere kant van het scherm en trotse eigenaar van deze blog. Deze blog is voortgekomen uit een verlangen om meer met mijn hobby/passie schrijven te doen. Ik ben nu al meer dan vijftien jaar actief als aannemer en in mijn vrije tijd houdt ik mij graag bezig met het geschreven woord. Op deze blog wil ik beide passies koppelen en hier schrijf ik dus ook over mijn ervaring en expertise als aannemer. Aannemers en de bouw zijn een bijzondere tak van sport waar ik op deze blog meer licht op wil laten schijnen. Ook zullen recente projecten van mij hier te vinden zijn.

Archief