Aannemers en de bouw

Aannemers en de bouw

Een droomveranda laten bouwen

Christy Hunter

Een veranda

Een veranda is een aanbouw bij de woning of je tuinhuis. In de meeste gevallen is een veranda een afdak dat door houten palen gesteund wordt. De vloer die bij een veranda wordt gebruikt, is meestal van hout. Wanneer een veranda met glas wordt afgesloten, wordt dat een serre genoemd. Wanneer je tuin groot genoeg is, wordt er vaak een tuinhuis met een veranda geplaatst, bijvoorbeeld door SVK Benelux. Je kunt dan heerlijk tijdens de avonduren, indien je ervan houdt, gezellig met vrienden en kennissen buiten blijven zitten. Tijdens de wat koelere avonden kun je buiten blijven wanneer je gebruik maakt van een terrasverwarmer. Je kunt ook een tafel met een vuurhaard plaatsen. De warmte bij een tafel met vuurhaard wordt naar alle kanten uitgestraald. Je kunt dan lekker tijdens de wat koelere avonden buiten blijven, zodat je kunt kletsen en genieten van een hapje en een drankje. Je zou ook in het tuinhuisje een koelkast kunnen plaatsen en een kleine keuken, zodat je in principe alles bij de hand hebt. Het is ook zelfs mogelijk om, als je alle materialen erbij aanschaft, te barbecue├źn op de vuurhaard. Je moet er natuurlijk wel de tuin voor hebben om een groot tuinhuis met fijn meubilair te plaatsen.

Uitrusten

Wanneer je 's avonds thuiskomt na een dag van hard werken is het heerlijk om te relaxen in de tuin op je veranda. Je kunt je dagelijkse beslommeringen weer even vergeten. Het is fijn als je niet van tuinieren houdt om alleen lekker te kunnen genieten van de tuin. Je moet daarvoor natuurlijk wel een onderhoudsvrije tuin hebben. Dat kun je, wanneer je de tuin laat aanleggen, aangeven bij de tuinarchitect. Je wilt alleen maar wat bloempotten en dergelijke waar praktisch geen onderhoud aan is. Het is heerlijk om overdekt op je veranda te zitten als het regent. Je zal pas echt genieten als je bij dat weer lekker in je schommelstoel tot rust kan komen. Wanneer je graag schrijft, bijvoorbeeld boeken, is een tuinhuis een heerlijke rustige plaats.

Het bouwen van een tuinhuis

Het is mogelijk om je tuinhuis helemaal zelf te bouwen. Het is verstandiger om hem aan te schaffen als bouwpakket. Je ziet dan precies wat je moet doen. Op de eerste plaats zal je een harde ondergrond moeten hebben. Deze moet vlak zijn. Zorg voor een goede bouwtekening als je hem helemaal zelf wilt gaan bouwen. Een goede bouwtekening moet alle verbindingen die er zijn gedetailleerd weergeven. Ook staan er op de bouwtekening de materialen die je moet gebruiken. Moet je een goede bouwtekening hebben dan kun je daarvoor kijken op de website www.bouwtekeningtuinmeubelen.nl. Zodra je de goede bouwtekening hebt, kun je aan de slag gaan.


Delen

2021© Aannemers en de bouw
Over ons
Aannemers en de bouw

Mijn naam is Gerrit, de man aan de andere kant van het scherm en trotse eigenaar van deze blog. Deze blog is voortgekomen uit een verlangen om meer met mijn hobby/passie schrijven te doen. Ik ben nu al meer dan vijftien jaar actief als aannemer en in mijn vrije tijd houdt ik mij graag bezig met het geschreven woord. Op deze blog wil ik beide passies koppelen en hier schrijf ik dus ook over mijn ervaring en expertise als aannemer. Aannemers en de bouw zijn een bijzondere tak van sport waar ik op deze blog meer licht op wil laten schijnen. Ook zullen recente projecten van mij hier te vinden zijn.

Archief