Aannemers en de bouw

Aannemers en de bouw

Cv onderhoud: regelmatig een afspraak inplannen

Christy Hunter

Het onderhouden van uw cv. Het is zo’n karwei dat veel mensen het liefst voor zich uit schuiven. Enerzijds denken ze er niet altijd aan, anderzijds hebben ze geen zin in een onverwachte kostenpost. Maar is het verstandig om deze in principe jaarlijkse onderhoudsbeurt steeds maar weer uit te stellen?

Wel of geen abonnement?

U kunt natuurlijk besluiten om een cv onderhoudsabonnement af te sluiten. Dan hoeft u er zelf niet meer over na te denken. Ongeveer één keer per jaar zult u vernemen wanneer uw cv-monteur weer langs komt voor een controlebeurt en eventueel preventief onderhoud. U bent er dus zeker van dat uw cv-ketel jaarlijks goed wordt nagekeken. De kans op tussentijdse problemen wordt daarmee flink kleiner. Maar de vraag is of u dat wel wilt. Een jaarlijkse controlebeurt kost u immers ook jaarlijks geld. Hoe erg zou het zijn als de cv-monteur een half jaar later zou komen of een beurt zou overslaan? Misschien levert het u iets meer kosten op, misschien ook helemaal niet. Aan u de keuze om wel of niet een stukje risico te lopen, of geld te besparen dus.

Controlebeurten zelf plannen

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen zelf een cv-monteur te laten komen, wanneer u wilt dat uw cv-ketel wordt nagekeken. Bijvoorbeeld één keer per anderhalf jaar of één keer per twee jaar. Houd er wel rekening mee dat de kans op kosten toeneemt naarmate er meer tijd tussen twee cv onderhoudsbeurten zit. Zeker in een strenge winter moet uw cv-ketel flink aan de bak en worden alle onderdelen dus ook aardig op de proef gesteld.

Zelf cv onderhoud verrichten

Uiteraard kunt u ook zelf het één en ander doen, zeker als u een beetje technisch bent aangelegd. Of wellicht heeft u in uw vrienden- of kennissenkring iemand die verstand heeft van cv-ketels en op uw verzoek uw ketel na wil kijken. Als hij kan zien dat alles keurig werkt en er niets vervangen hoeft te worden, dan bent u goedkoper uit dan met een officiële onderhoudsbeurt. U zou het ook om en om kunnen doen: het ene jaar de cv-monteur, het andere jaar de vriend met kennis over cv-ketels.

Conclusie

Wilt u zekerheid van een goed onderhouden cv-ketel en bent u bang dat u vergeet een afspraak te maken? Neem dan een onderhoudsabonnement. Wilt u best een stukje risico nemen met de kans dat u simpelweg geld bespaart? Zet dan in uw agenda wanneer u wilt dat er cv onderhoud wordt verricht. Kent u een ervaren technicus? Vraag hem dan om uw ketel eens tussendoor na te kijken.

Wilt u graag meer informatie? Bezoek dan de website van Leenards Warmte- en Luchttechniek BV.


Delen

2021© Aannemers en de bouw
Over ons
Aannemers en de bouw

Mijn naam is Gerrit, de man aan de andere kant van het scherm en trotse eigenaar van deze blog. Deze blog is voortgekomen uit een verlangen om meer met mijn hobby/passie schrijven te doen. Ik ben nu al meer dan vijftien jaar actief als aannemer en in mijn vrije tijd houdt ik mij graag bezig met het geschreven woord. Op deze blog wil ik beide passies koppelen en hier schrijf ik dus ook over mijn ervaring en expertise als aannemer. Aannemers en de bouw zijn een bijzondere tak van sport waar ik op deze blog meer licht op wil laten schijnen. Ook zullen recente projecten van mij hier te vinden zijn.

Archief